info

Over mijn werk:

Ik werk in diverse kunstdisciplines met een sterke voorkeur voor het werken met klei. Mijn werk kenmerkt zich door een minimalistische stijl, wat betreft materiaal, kleur, vorm en thema. Klei is als materiaal voor mij fascinerend en mooi vanuit zichzelf. Wat mij betreft hoeft de klei alleen maar vorm te worden gegeven en niet of nauwelijks worden bewerkt. De pure klei is in mijn werk altijd zichtbaar. Ik werk voornamelijk met zwart en extra wit bakkende steengoed klei. De zwartbakkende klei werk ik  gedeeltelijk af met een transparant glansglazuur en de witbakkende klei decoreer ik met een sinterende zwarte engobe (gekleurde slib). Deze beide manieren van werken laten na de stook van 1220 graden een mooie diepzwarte kleur zien. De elementen in mijn verstillende ‘stillevens’ draai ik op de pottenbakkersschijf en plaats deze in verschillende composities in een houten omlijsting van zwart MDF. Met mijn kleine installaties wil ik dat de kijker nieuwsgierig wordt. Naar mijn mening roept vooral de kleur zwart deze nieuwsgierigheid op.
Met mijn abstracte schilderijen, tekeningen, grafiek en collages breng ik het beeld terug naar de essentie en wil hiermee dezelfde onderzoekende blik oproepen en waardoor juist het grotere geheel te zien zal zijn.
Voor al mijn werk geldt dat hoe langer je kijkt hoe meer je de verstilling zal ervaren.

Over mij

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven afd. Productontwerpen. Na en tijdens mijn werkzame periode als productvormgever, ging mijn interesse steeds meer richting de beeldende kunst. Door veel te experimenteren met verschillende disciplines, materialen, vormen en stijlen heb ik  deze interesse verder onderzocht en ontwikkeld. Uit al deze jarenlange ervaringen is uiteindelijk een visie ontstaan wat ik met mijn werk wil uitdragen. Het kader dat ik heb opgesteld helpt mij in mijn verdere ontwikkeling en houdt mij scherp binnen mijn disciplines keramiek, schilderen, grafiek en collages om een duidelijke eigen stijl te creëren. Sinds 2010 heb ik gekozen om mijn focus volledig op de beeldende kunst te richten en ben ik als professioneel beeldend kunstenaar met mijn werk naar buiten getreden.

Sinds 2018 ben ik lid van de landelijke kunstenaarsvereniging LKG De Ploegh.
Sinds 2022 aangesloten bij kunstenaarscollectief 0000artcollective (voorheen 0000vertrekpuntnul)