Kunstbeurs Heemstede

Kunstbeurs Heemstede – 8e editie

Dit jaar vindt de 8e editie van Kunstbeurs Heemstede plaats in het weekend van 20, 21 en 22 maart 2020.
Dit jaarlijkse evenement is in 2012 op initiatief van enkele Heemsteedse kunstenaars gestart. Ze wilde een eigen kunstplatform creƫren, voor honderd procent op vrijwillige basis georganiseerd door de kunstenaars zelf. Vanaf de eerste editie was het een groot succes en het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een groots en nationaal gebeuren met beeldende kunstenaars uit het hele land.
Bezoekers en kunstliefhebbers kunnen een grote afwisseling en goede sfeer verwachten. Er valt een breed scala te bewonderen aan hedendaagse en traditionele schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie, keramiek, edelsmeedkunst, glaskunst, grafiek, textiel, assemblage, mixed media en installatiekunst. Voor de kunstenaars is de beurs een uitstekend platform en voor bezoekers en kunstverzamelaars is de plek uniek. Je kan er rechtstreeks contact leggen met de kunstenaar omdat deze zelf aanwezig is tijdens de beursdagen en het werk kan zonder tussenkomst van derden en zonder commissieafdracht worden aangeschaft. 
Een externe ballotagecommissie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de getoonde kunst goed en divers is. De deelnemers zijn professioneel geschoold en beoefenen hun vak beroepsmatig, en ook jong en aanstormend talent is van de partij.
De bezoekende kinderen kunnen een speurtocht langs de stands doen of zelf een kunstwerk tekenen. Er is muziek en op zondag zal de Haarlemse Dichtlijn on tour aanwezig zijn.

Locatie: Groenendaal SportPlaza, Sportparklaan 16 in Heemstede.  

Openingstijden: Vrijdagavond 20 maart 2020 van 18.00 tot 20.30 uur; Zaterdag 21 maart 2020 van 11.00 tot 17.00 uur en Zondag 22 maart 2020 van 11.00 tot 17.00 uur.

De entree is 5,00 euro per persoon incl. gratis kopje koffie of thee.
Kinderen en jongeren onder de 18 jaar hebben gratis toegang.

Voor een routebeschrijving, de laatste nieuwtjes, het overzicht van deelnemende kunstenaars en het cultuurprogramma raadpleeg de website van de beurs: www.kunstbeursheemstede.nl