Kunstbeurs Heemstede

Kunstbeurs Heemstede – 8e editie

In verband met de Coronamaatregelen kon in 2020 de Kunstbeurs Heemstede niet doorgaan daarom in 2021 ‘wederom’ de 8e editie van Kunstbeurs Heemstede. Deze vindt plaats in het weekend van 19, 20 en 21 maart 2021.
Dit jaarlijkse evenement is in 2012 op initiatief van enkele Heemsteedse kunstenaars gestart. Ze wilde een eigen kunstplatform creëren, voor honderd procent op vrijwillige basis georganiseerd door de kunstenaars zelf. Vanaf de eerste editie was het een groot succes en het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een groots en nationaal gebeuren met beeldende kunstenaars uit het hele land.
Bezoekers en kunstliefhebbers kunnen een grote afwisseling en goede sfeer verwachten. Er valt een breed scala te bewonderen aan hedendaagse en traditionele schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie, keramiek, edelsmeedkunst, glaskunst, grafiek, textiel, assemblage, mixed media en installatiekunst. Voor de kunstenaars is de beurs een uitstekend platform en voor bezoekers en kunstverzamelaars is de plek uniek. Je kan er rechtstreeks contact leggen met de kunstenaar omdat deze zelf aanwezig is tijdens de beursdagen en het werk kan zonder tussenkomst van derden en zonder commissieafdracht worden aangeschaft. 
Een externe ballotagecommissie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de getoonde kunst goed en divers is. De deelnemers zijn professioneel geschoold en beoefenen hun vak beroepsmatig, en ook jong en aanstormend talent is van de partij.
De bezoekende kinderen kunnen een speurtocht langs de stands doen of zelf een kunstwerk tekenen. Er is muziek en op zondag zal de Haarlemse Dichtlijn on tour aanwezig zijn.

Meer informatie over locatie, openingstijden en overige zaken volgt zodra dit bekend is.

Voor een routebeschrijving, de laatste nieuwtjes, het overzicht van deelnemende kunstenaars en het cultuurprogramma raadpleeg de website van de beurs: www.kunstbeursheemstede.nl