Hemelladder

Hemelladder – een kunstmanifestatie in de tuinen van
de St. Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort

Wil je ontsnappen aan de hectiek van alledag, je terugtrekken in een groene oase binnen de stad Amersfoort en daarbij wegdromen bij kunst? LKG de Ploegh toont met elf kunstenaars hun werk in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk.
Deze tuin, die doorgaans beperkt geopend is voor publiek, opent vanaf 10 juli tot en met 10 oktober 2021 zijn deuren voor deze eenmalige expositie. De kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en de omgeving en de kunstwerken transformeren de tuin in een overgangsgebied tussen hemel en aarde. Ze fungeren als een ontsnappingsluik uit het ondermaanse, met de locatie en de geschiedenis als drager. Dat kunst kan verheffen wordt al eeuwen verkondigd. Dat kunst het aardse kan ontstijgen eveneens. Een stadsoase is een uitgelezen plek om dat te ervaren. Een letterlijke verbinding tussen hemel en aarde, het aardse en het hogere. 
Het resultaat is een ervaring om even bij weg te dromen: bij een geldboom als uit een sprookje of een wonderschoon keramisch gedrocht. 
De expositie Hemelladder tilt je even op uit de dagelijkse sleur in een unieke groene omgeving.

Locatieadres: Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk – ’t Zand 29, 3811 GB Amersfoort).

Deelnemende kunstenaars: Jacqueline Bohlmeijer, Simone de Groot, Thijs Jaeger, Flip Lambalk, Bert Neelen, Rian Peeperkorn, Willeke van Ravenhorst, Lies van der Sluis, Linda Verkaaik, Jos Verschaeren, Müge Yilmaz.

Curator: Jaap Velserboer

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 11 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur
Meer informatie: www.deploegh.nl en/of www.fransenhilde.nl